Babys første bad – Bad den nyfødte baby nemt og let

bad baby første gang

Babys første bad – Bad den nyfødte baby nemt og let
Jeres baby skal nu i bad første gang. Og i vil være sikre på at i gør det rigtigt. I guiden herunder guider vi jer skridt for skridt i hvordan i bader baby den allerførste gang
Der er et par ting i skal være opmærksomme på, som vi kommer ind på i punkterne herunder.

 

Hvornår skal du bade baby første gang?

Du er sikkert meget i tvivl. Og tro mig, det var vi også. Jeg husker faktisk, da vi lige havde født, at jordemoderen sagde at vi SKULLE vente ihvertfalde 6 måneder inden den første bad. Men det fandt vi så også ud af at der er delte meninger om. Og vi endte med at gøre det langt tidligere. Du må gerne bade din baby, selvom navlestumpen endnu ikke er faldet af. Husk blot at tør den forsigtigt og grundift efterfølgende.

Babys første bad guide

Herunder guider vi dig, punkt for punkt i hvordan du bader din baby, så det bliver en god og rar oplevelse for alle parter. Det er dog ikke alle baby’er som er lige vilde for at blive badet. Men som regel nyder de fleste at komme i badekarret.

1. Dette skal du have klar til babys første bad

Nedenstående bør du finde, og have klar inden du påbegynder badning af din baby.

  • hav et håndklæde klar
  • ble og tøj
  • evt. et termomoter
  • et badekar
  • evt. en badestøtte/badestol
  • god rumtemperatur

2. Den rigtige vandtemperatur

Vandet i badekarret skal have den rigtige temperatur, gerne 37 eller 38 grader. Her går mange i panik og tror at de skal ramme præcist 37 grader. Personligt brugte vi aldrig termometer, men stak albuen i vandet for at mærke om temperaturen var passende. Gør det som du føler og har det bedst med.

3. Vand eller sæbe?

Du skal ikke bruge sæbe i vandet den første stykke tid. Put dog blot et par dråber olie i vandet. Så bliver baby dejlig blød og huden udtørrer ikke så let.

4. Bad baby i badekaret

Du ligger baby, med nakken i din venstre(eller modsat) arm for at støtte babys hoved, og hold fast i den arm der er længst fra dig på din baby.
Nu kan du sænke baby stille og roligt ned i vandet.

5. Tør baby

Når baby er færdig med sit første bad. Som typisk ikke behøver at vare længere end 5-10 minutter. Så tager du baby op på håndklædet som du har lagt klar i forvejen. Tør nu godt baby, og pak den evt. ind i en ny tør håndklæde. Blot så baby kan tørre helt, og få lidt luft til numsen. Giv derefter baby tøj på igen.

Hvor ofte skal en baby bades?

Nyfødte babyer behøver slet ikke at komme i bad særlig ofte. Du kan nøjes med at bade baby 1 gang i ugen, eller ca. hver 14. dag. Men ofte er 1 gang i ugen godt, da baby vil have godt af at få vasket ble området.

Baby bad hvilken temperatur?

Badevandet til baby bør være 37-38 grader varmt.

Andre populære artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *